Jak dlouho probíhá montáž garážových a průmyslových vrat?

Rozhodli jste se přistavit si ke svému příbytku garáž nebo s ní počítáte při aktuální stavbě vašeho nového domu? Jelikož ji chcete co nejdříve začít využívat, ptáte se. Jak dlouho probíhá montáž garážových nebo průmyslových vrat. Chcete se vyvarovat několikaměsíční montáži, zároveň nechcete, aby příliš rychlá instalace měla negativní dopad na životnost tohoto stavebního prvku, respektivě součásti nového domova.

Obecně lze konstatovat, že montáž garážových vrat (nebo případně průmyslových) přináší řadu specifických situací, jež mohou výrazně prodloužit jejich realizaci. Zejména, pokud nemluvíme o prvku na míru může dojít k okamžikům, kvůli kterým se může montáž protáhnout o pár týdnů či měsíců. Nejčastěji bývá na vině špatné ukotvení k objektu nebo nemožnost pospojovat jednotlivé díly, z nichž jsou vrata tvořena.

Díly na míru jako předpoklad rychlé montáže

Pokud chcete garážová vrata namontovat opravdu rychle a eliminovat co nejvíce faktorů zpožďujících realizaci, řešením jsou díly na míru danému objektu. V praxi to tedy bude vypadat následovně - vrata se vyrobí jako jednotlivé dílny už u dodavatele a na místo se poté přivezou jako vyrobená. A pak se jen spojí jednotlivé díly.

Je zajímavé, že vrata v takovém stavu je možné hravě smontovat i v zimním období. A nejen v době, kdy hodnoty na teploměru ukazují příjemnou cifru a sluníčko nám hřeje do zad.

Žádné chemické látky

Co každý budoucí majitel garážových (nebo průmyslových) vrat jednoznačně ocení, tak to, že se při montáži tohoto prvku nepoužívají žádné chemické látky a sloučeniny. Montáž probíhá pouze za pomoci potřebného nářadí, jako jsou vrtačky, kladiva, hmoždinky a šrouby či matičky. I proto je možné vrata instalovat i v době, kdy teploty padají pod bod mrazu. Zmiňovaným typům nářadí nízké hodnoty na teploměru či sníh v patách nijak nevadí.

Zpět do obchodu