Kdy zvolit rolovací vrata?

Při výběru garážových vrat se pozornost upíná většinou na takzvaná sekční vrata, která jsou podle posledních průzkumů stále na prvním místě žebříčku popularity. Na druhém místě se však nachází takzvaná rolovací vrata, která těm sekčním doslova sahají na paty. Zejména v poslední době o ně vzrostl zájem, a to především díky jejich benefitům, kterými se pyšní. Na mysli máme bezporuchovost nebo nízké náklady na koupi, které ve chvíli, kdy se staví nový příbytek jsou přijímány s otevřenou náručí.

Kam se rolovací garážová vrata hodí?

Nízkou cenou nebo bezporuchovostí však seznam benefitů tohoto řešení ani zdaleka nekončí. Za zmínku stojí i to, že zabírají minimum prostoru v garáži, což ocení především ti, kteří garáž nemají zrovna velkou nebo kteří v ní schovávají nejen svého čtyřkolého společníka na cesty v podobě automobilu.

Aniž by došlo ke snížení výšky stropu (což se většinou stává u sekčních vrat), mají rolovací garážová vrata své místo prakticky kdekoliv. Hodí se jak do malých garáží, kde se prostorem opravdu nesmí plýtvat, ale i do těch větších, kde je prostoru spíše na rozdávání.

Rolovací vrata také stále častěji nachází své místo v průmyslových halách nebo v hospodářských budovách. I zde jsou oblíbené právě díky již zmiňovaným benefitům, kterými oplývají.

Pro novostavby i rekonstrukce

Bylo by mylné se domnívat, že jsou rolovací vrata jasnou volbou pouze v okamžiku, kdy se staví zbrusu nová nemovitost. Jelikož se jedná o univerzální řešení, své místo si nachází také v rekonstruovaných objektech. Mohou se totiž vyrobit přesně na míru čili v rozměrech, které si daný dům vyžaduje.

Rolovací vrata lze vyrobit nejen v přesně stanovených rozměrech, ale také mohou být různě povrchově upraveny. Mohou být nositeli řady barevných odstínů. Dáte přednost klasické neutrální barvě nebo vás zaujme dřevěný dekor, který domu dodá trochu přírodního ducha?

Zpět do obchodu