Jak udržovat péči o garážová a průmyslová vrata?

Garážová vrata jsou nedílnou součástí rodinných domů. Kromě osobních automobilů, ukrývají také řadu automobilového příslušenství, kola či jiné prvky do domácnosti. Jelikož se používají takřka každý den v týdnu, jejich majitelé by neměli zapomínat na pravidelnou péči. Stejně jako všechno na světě, i garážová vrata při nedostatečné péči skomírají, snižuje se jejich životnost a mohou velice brzy vypovědět svou službu. Nemusíte se však obávat toho, že by péče o ně byla až příliš náročná.

Pravidelné čištění je klíčem ke spokojenému životu garážových vrat

Veškerou potřebnou údržbu je možné shrnout do několika kroků, což jen potvrzuje výše zmíněnou informaci, že péče o garážová a průmyslová vrata je velice snadná. Je důležité zmínit, že tato péče nevykazuje ani příliš mnoho finančních prostředků, je to jen o investici vlastního času. Díky péči se dá předejít velkým nákladům, jež by byly v budoucnu spojeny s opravou a servisem.

Vůbec tím prvním krokem je čištění. K tomuto přistupujte alespoň jednou za tři měsíce. Nemusíte si pořizovat žádné drahé chemické nebo naopak ekologické přípravky, bohatě si vystačíte s obyčejnou studenou vodou.

Při čištění však nezapomínejte na kolejnice a těsnění, kde se kromě prachu velice často usazují i jiné nečistoty, jež mohou vést k poškození vrat, pakliže by nedošlo k jejich odstranění. Bezproblémový chod také zajistíte tím, že budete udržovat prostor v garáži čistý.

Zkontrolujte i ovládání vrat

V rámci péče o garážová nebo průmyslová vrata zkontrolujte i jejich funkčnost. Dovírají se dostatečně a funguje jejich dálkové ovládání? Pokud je na vinně špatné fungování, například ovladače, nejsou zde baterie. Zkoušeli jste baterie vyměnit, a pořád nic? Nejlépe uděláte, že budete kontaktovat dodavatele, aby provedl opravu.

Tím, že budete jednou za čas kontrolovat chod vrat i jejich příslušenství můžete předejít drahým opravám. Je to stejné jako v případě vozidla – i to je dobré jednou za čas poslat na servisní kontrolu, která prodlouží jeho životnost.

Zpět do obchodu