Jaké jsou typy vjezdových bran?

Vjezdové brány - stavební prvek lemující nejeden rodinný domek ve městě či na předměstí. Jeho role je nejen estetická, ale především bezpečnostní - má nás chránit před nevítanými hosty v podobě domovních lupičů nebo zlodějů. V současné době se brány vyrábí ve zcela jedinečném a výjimečně originálním provedení. Svým zpracováním tak mohou jít ruku v ruce se stylem nemovitosti a nemusí být vyčnívajícím či možná až kýčovitým prvkem, který bude obklopovat domácnost. Pokud i vy investici do vjezdových bran zvažujete, seznamte se s jejich druhy.

Posuvné brány jsou nejčastějším typem

Nejčastěji se můžete setkat s posuvnými bránami, které se zasouvají podél plotu do jedné ze stran. Přední výhodou a také důvodem, proč jsou posuvné brány tak oblíbené je především možnost neopouštět dům, aby se vjelo do garáže. Jsou často ovládány s pomocí dálkových ovladačů, aby jejich používání bylo co nejkomfortnější a nejjednodušší.

Křídlové brány musí respektovat kompozici vjezdu

Pokud pro vás nejsou posuvné vjezdové brány tím pravým, za pozornost stojí takzvané křídlové brány, které jsou tvořeny jedním nebo dvěma křídly. Při výběru jednoho z typů však zohledněte kompozici vjezdu. Nakonec však vy budete mít to hlavní slovo v tom, zdali zvolíte brány otvírající se dovnitř nebo ven.

Opět však platí, že i tento typ brány je možné ovládat s pomocí dálkového ovladače čili není nutné, abyste vystupovali z vozidla a bránu ručně (a pracně) otvírali. I když je lze ponechat v takové formě, aby se otvírali manuálně, dnes se jedná o nevyužívanou možnost. Takzvaná chytrá domácnost je to, na co se klade důraz při stavbě rodinných domků.

Vjezdové brány jako součást chytrých domácností

Ať už si zvolíte tu či onu variantu stavebního a zároveň také bezpečnostního prvku domku, v obou případech se může jednat o součást chytrých domácností. Domovy plné automatizovaných řešení jsou dnes populární, a to hlavně díky zajištění jistého komfortu, který i vjezdové brány na dálkové ovládání zajišťují.

Zpět do obchodu